Over ons

Over ons

Sinds 1992 is Interco op de markt met kunsstof plantcontainers. Een aanspreekpunt wat betreft productontwikkeling, prijsafspraken, planning en after-sales is daarbij de bedrijfsvisie.

Interco onderscheidt zich door intensieve samenwerking tussen afnemers, leveranciers en productiepartners in de gehele productiecyclus. Door deze betrokkenheid zijn wij in staat producten te leveren en/of te ontwikkelen die voldoen aan de wensen van onze afnemers. “Producten op maat” leveren staat bij ons hoog in het vaandel.

Productieproces en technologie

Bij het productieproces van onze plantcontainers wordt gestreefd naar een optimale bezettingsgraad en volledige automatisering van het productie- en verpakkingproces. De moderne kunststof verwerkingsmachines zijn uitgevoerd met de nieuwste technische ontwikkelingen en voor het automatisch stapelen wordt gebruik gemaakt van de nieuwste robottechnologieën. Doordat de matrijzen van hoogwaardige kwaliteit zijn behoren zeer lage cyclustijden tot de mogelijkheden, zo is een Interco matrijs ingezet bij de promotie van de nieuwste Arburg spuitgietmachines.

Het merendeel van de Interco plantcontainers wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Door strenge selectie van het basismateriaal, dat gemengd wordt in grote mengsilo’s, ontstaat een grondstofmix die garant staat voor stevige en slagvaste producten. Door middel van fotocelbewaking kunnen verkeerde producten worden opgespoord, zodat een optimale kwaliteit gewaarborgd blijft.

Productontwikkeling met kwekers

De enorme schaalvergroting in de tuinbouw heeft er de afgelopen jaren toe bijgedragen dat kwekers een eigen plantcontainer wilden ontwikkelen. Het zogenaamde “maatwerk”. Bij Interco zijn zij aan het juiste adres. Wij zijn in staat om alle wensen van een kweker mee te nemen bij de ontwikkeling van zo’n plantcontainer op maat. Vanuit de markt kwam de vraag de bestaande 14 cm small in een nieuw jasje te steken en daarbij ook de 8-gaats tray van modiform onder de loep te nemen. In deze tray stonden de teeltcontainers scheef en de randen van de potten gingen over elkaar. Door tray en teeltcontainer op elkaar af te stemmen is een ideale tray 401 SO7 ontwikkeld waarbij de randen van de 14 cm compact niet meer over elkaar gaan en zorgen voor een keurige presentatie.

Gerealiseerd door Meza & RM Webcreaties