Innovaties en productontwikkeling

Al meer dan 20 jaar loopt INTERCO voorop in bodeminnovaties van teeltcontainers. Wij zijn in staat om direct in te spelen op de wensen van kwekers. Dit leidde eind jaren 90 tot de ontwikkeling van de afwaterende bodem en de waterfilmprikkers® en in 2008 tot de fixing bottom® voor de orchideeënteelt. Inmiddels is de INTERCO schuifkraag® een begrip geworden en plukken de kwekers de vruchten van meer producten per m2 of meer producten op een laag van een Deense kar. Voor de orchideeenpot hebben een techniek ontwikkelt waar de codering op de pot wordt aangebracht tijdens het productieproces.

Orchid Double Air

Onze laatste ontwikkeling is de Orchid Double Air. Door de hoge conus zorgen we voor een optimale kernafdroging. We hebben deze ook in een uitvoering met wortelgeleiders. Door de schuine kanten binnen de pot, worden de wortels binnen de pot gehouden.

Plantcontainer E.S.

Wij hebben bij deze plantcontainers een speciale schuifkraag ontwikkeld. Bij de schuifkraag is er een hoek van 90 graden onderaan de potrand gemaakt. Hierdoor schuiven de buitenranden als het ware over elkaar, zodat ruimtewinst gemaakt wordt. Er nu met gemak 15 stuks 24 cm producten op een laag van de Deense kar. De producten staan netjes recht en stevig, wat resulteert in een keurige presentatie.

Orchid fixing

De orchid fixing heeft vele voordelen:

  • de bodem ligt hoger in de pot waardoor het fixatiepunt van de stokken hoger ligt.
  • de stokken staan hierdoor heel stevig en recht in de druppelvormige gaten.
  • aan de zijkanten van de bodem zitten sleuven wat voor meer zuurstof bij de wortels zorgt.

A- symmetrische stoksteunhouder

De stoksteunhouder zorgt ervoor dat de plantstam in het midden van de container gepositioneerd wordt en de stok kan er dan netjes naast gestoken worden. De stoksteunhouder wordt op de rand van de pot verankerd door een borging, waardoor hij stevig vast zit.

6 cm Cover and Drain

Deze speciale ompot zorgt ervoor dat er een waterreservoir wordt gecreeerd voor verzorging in de keten. Tijdens transportfase van kwekerij tot aan consument heeft de orchidee voldoende vocht.

 

Gerealiseerd door Meza & RM Webcreaties